E-post

Lösenord

Kvalificerad yrkeshögskoleutbildning inom spelutveckling
Nyheter Studenter Projekt Information Föranmälan PlayStation®First Forum
PlaygroundSquad Falun SE
Mr. Bond på PSQ

2015-10-09

I onsdags fick studenterna på PlaygroundSquad chansen att lyssna på Jörgen Bond.

Mr. Bond kommer från Stiftelsen Teknikdalen och höll en presentation om hur det går till när man startar ett eget företag, vad man bör tänka på samt hur det kan se ut när man driver företag. Stiftelsen Teknikdalen jobbar med att coacha personer som vill starta eget företag, att föra idén till verklighet samt att lyckas i eget företagande.

Efter många års erfarenhet, både som anställd men även med att driva eget, kunde Jörgen dela med sig av historier och framföra vad man bör tänka på.

Det som många företagare har gemensamt är att dom förstår vad som är viktigt nu och sen, att fokusera på vad som är viktigt nu, strukturera men framförallt viljan att lägga hårt arbete på att nå sitt mål.

 

Det var en presentation som ger studenterna goda råd att kunna följa i framtiden.


En student som syns i media

2015-10-07

PlaygroundSquads student Max Wijkstranius, som går andra året programmering, var igår med i tidningen Dt.                                         Där berättar han om sina framtida drömmar och förhoppningar inom spelbranschen.

Läs hela artikeln här: http://www.dt.se/dalarna/falun/hans-spel-ska-sattas-pa-kartan


Dagens besök på PSQ

2015-10-05

PlaygroundSquad fick idag besök av Linus Larsson som gick ut PSQ i våras. Linus jobbar idag som designer på företaget Villa Gorilla. Det var där som han hade sin LIA under andra året på PSQ och fick därefter anställning på företaget.

Under besöket höll Linus en presentation för våra studenter, där han bl.a. pratade om vad företaget gör, hur dom arbetar, vilka verktyg som används, hur deras pipeline ser ut men också vad man ska tänka på när man söker LIA.

Och som vanligt är det alltid uppskattat och roligt då gamla studenter kommer tillbaka till PSQ och delar med sig av sina erfarenheter.


Stardoll på PSQ

2015-09-25

Igår fick PlaygroundSquad besök från Stardoll.

Det var Thomas Lindgren, senior advisor och Emelie Gardelin, QA manager, som kom hit och höll en presentation om företaget, framtida- och nuvarande projekt. Stardoll kommer att arbeta mycket med att få ut sina spel till mobiler, något som även kommer att innebära expansion i företaget inom en snar framtid.

De gav även våra studenter chansen att ha ett individuellt möte med dem efter presentationen.


Rigid-Soft på besök

2015-09-23

Idag gästades PlaygroundSquad av Erik Bäckström, lead 3D artist som gick ut PSQ i våras och Hampus Rosen, creative director, båda från företaget Rigid-Soft.

Rigid-Soft som är en nyöppnad studio och belägen i Stockholm, utvecklar just nu ”LIFELESS”, ett MMO spel för PC.

De började med en presentation om företaget och projektet, efter det fick studenterna möjlighet att ha ett individuellt möte med dem, ett bra tillfälle att ställa frågor och få tips om framtiden.


Looking for PlaygroundSquad UK?
uk.playgroundsquad.com

YH - Utbildning inom yrkeshgskolan

Dataspelsbranschen

Nyhetsarkiv
info@playgroundsquad.com | +46 (0)23 298 55