E-post

Lösenord

Kvalificerad yrkeshögskoleutbildning inom spelutveckling
Nyheter Studenter Projekt Information Föranmälan PlayStation®First Forum
PlaygroundSquad Falun SE
Ledningsgruppsmöte

2016-02-05

Under tisdagen samlades PlaygroundSquads ledningsgrupp för möte om skolans utveckling och framtida planer. 

I ledningsgruppen sitter en klassrepresentant med från båda årskullarna, representanter från spelindustrin där bland annat Rovio, King, Dice, Megafront och Avalanche är med. Men också regionala representanter så som Falu kommuns skolväsende, Högskolan Dalarna och Stiftelsen Teknikdalen.

Det är ledningsgruppen tillsammans med utbildningsanordnaren som har ett övergripande ansvarar för att utbildningen leder till de rätta kompetenserna. Vid dessa möten går vi igenom nuläge, viktiga händelser och utveckling av PSQ samt kvalitet, kvalitetsarbetet och jämställdhetsarbetet bland annat. Branschrepresentanterna berätta om vad som händer hos dem och vad de har för behov och vad dom söker hos framtida medarbetare. Klassrepresentanterna rapporterar hur det går för klasserna samt framföra önskemål och ställa eventuella frågor kring arbete och LIA.

I samband med jämställdhets arbetet så kan vi glädjande meddela att PSQ:s ledningsgrupp består av 50% kvinnor. 

Ledningsgruppen kommer att ha sitt nästa möte i samband med slutredovisning av våra första års studenters spelprojekt 2. Detta sker samtidigt som våra andra års studenter tar examen i mitten av maj.  


PlaygroundSquad har fått fortsatt förtroende att utbilda talangfulla Spelutvecklare

2016-01-25

 

 

 

 

Myndigheten för yrkeshögskolan har nu meddelat vilka utbildningar som blivit beviljade att få starta utbildning. I denna ansökningsomgång fick de in 1421 st ansökningar, av dessa var det 446 utbildningar som beviljades. I den hårda konkurrensen så har PlaygroundSquad blivit beviljade från MYH att få fortsätta utbilda duktiga utvecklare för Spelbranschen. I årets omgång var det 500 utbildningar som uppgav att det fanns en föregångare i en tidigare beviljad utbildning, i denna grupp ingick PSQ och där var det 247 som
blev beviljade att få fortsätta. 

Bedömningen som MYH gör är dels om utbildningen får ingå i YH utefter de lagar och förordningar som gäller. Om många utbildningar uppfyller dessa krav så blir det konkurrens om platserna där MYH bland annat mäter hur väl utbildningen motsvarar arbetslivets behov, hur arbetslivet har varit delaktiga i att ta fram utbildningen, hur aktiva arbetslivet är under utbildningen så som i ledningsgrupp och LIA-platser.

Som utbildningsanordnare måste man söka om för att få fortsätta att ingå i YH, vanligast förekommande är att utbildningsanordnaren söker om vartannat år. Detta för att kunna se att utbildningarna som bedrivs inom YH alltid ska vara relevanta för arbetslivet och utgå från de behov arbetslivet har. 

Vi ser fram emot de kommande åren, att få fortsätta utbilda talanger för Spelbranschen och vill även passa på att tacka alla som varit inblandade i ansökan på olika sätt så som ledningsgruppen och alla referenser. 


PlaygroundSquad - Top 100 in the world

2016-01-11

2015 International Animation School Rankings has been released on Animation career review.

We can proudly say that PlaygroundSquad is ranked as one of the top schools in Sweden with motivation:

Do you want to be more than just an animator, and make entire video games around your animations? This school helps teams create and release entire video games, and even teaches the business side of the industry. Some of their former students took the world by storm with Angry Birds, and with each passing year their school brings about a dozen new games into the world!

 

http://www.animationcareerreview.com/articles/2015-top-100-international-animation-schools?page=0,2


Presentationer av spelprojekt 1

2015-12-23

Under fredagen den 18:e december hade studenterna i årskurs 1 presentation av de spel som de producerat under spelprojekt 1-kursen.

Fyra olika grupper bestående av designers, programmerare och grafiker hade under fem veckors tid konceptat fram och producerat varsitt spel till PC.

Detta var det första av tre spelprojekt som studenterna gör under sin tid på PlaygroundSquad.


Mr. Bond på PSQ

2015-10-09

I onsdags fick studenterna på PlaygroundSquad chansen att lyssna på Jörgen Bond.

Mr. Bond kommer från Stiftelsen Teknikdalen och höll en presentation om hur det går till när man startar ett eget företag, vad man bör tänka på samt hur det kan se ut när man driver företag. Stiftelsen Teknikdalen jobbar med att coacha personer som vill starta eget företag, att föra idén till verklighet samt att lyckas i eget företagande.

Efter många års erfarenhet, både som anställd men även med att driva eget, kunde Jörgen dela med sig av historier och framföra vad man bör tänka på.

Det som många företagare har gemensamt är att dom förstår vad som är viktigt nu och sen, att fokusera på vad som är viktigt nu, strukturera men framförallt viljan att lägga hårt arbete på att nå sitt mål.

 

Det var en presentation som ger studenterna goda råd att kunna följa i framtiden.


Looking for PlaygroundSquad UK?
uk.playgroundsquad.com

YH - Utbildning inom yrkeshgskolan

Dataspelsbranschen

Nyhetsarkiv
info@playgroundsquad.com | +46 (0)23 298 55