E-post

Lösenord

Kvalificerad yrkeshögskoleutbildning inom spelutveckling
Nyheter Studenter Projekt Information Föranmälan PlayStation®First Forum
PlaygroundSquad Falun SE
DreamHackathon

2015-06-16

I lördags begav sig fyra av våra studenter från årskurs 1 till Jönköping för att medverka på DreamHackathon. En bit av vägen delade med en hjord Vättern Runt-cyklister, men varken färgglada cykeltröjor eller mjölksyra lockade våra studenter, som hängivet bibehöll fokus på DreamHackathon.

 

Väl framme fick de snabbt ihop sina datorer och började arbeta - det var tight om tid: på söndag kväll skulle det vara klart.

Spelet som utvecklades fick namnet “Strid i Bebyggelse” och går ut på att två spelare skall skydda varandra och neutralisera olika fiendetyper. En av spelarna kan skada fiender och den andra skydda mot dem olika fienderna, och samarbete är nyckeln.

 

De medverkande studenterna från PSQ: Mathias Karlsson, Jonatan Olsson, Andreas Vennström, Jon Karlsson


Avslutning & slutredovisning 15/5

2015-06-05

Fredagen den 15:e maj tog 2013 års PSQ studenter examen efter två års slit och många nya lärdomar. Dagen inleddes dock med att ettorna hade sin slutredovisning av Spelprojekt 2. Det var fyra grupper som under nio veckor har designat och producerat egna spel för PS Vita, PS3 och PS4.

För de intresserade finns spelen uppe på PSQs Youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCI6iZQGQwv3HF4Dtf2TjxSw.

Vinnaren av Årets Pitch, som gick till gruppen som skapat spelet ”Lady Bazooka” vann en lunch tillsammans med näringslivskontoret Falun som är initiativtagare till detta pris. 

De är intresserade av att höra vad de kan göra för att hjälpa fram den här typen av företagsidéer och måna om nya företagare i Falun.

Precis som förra året var näringslivskontoret Falun med och utsåg pristagaren tillsammans med PSQs ledningsgrupp som består av representanter från Spelindustrin bland annat Avalanche, Rovio, King, Dice, Megafront men också regionala representanter så som Falu kommuns skolväsende, Högskolan Dalarna samt Stiftelsen Teknikdalen.

Efter det var det dags för tvåorna att ge oss en kort presentation om hur deras LIA-period har varit, svara på frågor från studenterna i ettan samt från lärare och berätta lite om hur deras framtidsplaner ser ut. Därefter tog de emot sina slutbetyg från skolledningen och klassrepresentanten tog emot en gåva för sin insats i ledningsgruppen.

 

Under kvällen anordnades en examensfest för tvåorna där studenter, personal och övriga gäster deltog. Det bjöds på mat, spel och god stämning. Många tidigare PSQ–studenter var också på plats.


Stugan på besök

2015-05-18

Under tisdagen den 12:e maj bjöds press in av PlaygroundSquad till Tensionhuset för releasen av projektet Stugan.

Grundarna Tommy Palm och Oskar Burman var här tillsammans med projektets ledare Jana Karlikova för presentation om projektet, varför det startades och vad målet med Stugan är. Stugan, som fått namnet efter det första svenska kommersiella spelet som gjordes 1978, är en internationell, ideell organisation där nuvarande spelutvecklare vill ge tillbaka till nya spelutvecklare.

De vill driva fram den svenska spelindustrin, uppmana till utbildning, uppstartande av nya företag och mångfald, men också visa att ett företag inte behöver vara i den största staden med flest invånare utan även kan funka i en liten stuga på landet. En annan stor drivkraft i projektet är att få in unga spelutvecklare i spelindustrin.

I år har Stugan, som är belägen i Dala Storsund, 23 deltagare och projektet pågår i åtta veckor i juni till augusti. Under den perioden kommer deltagarna tillsammans i en liten grupp, eller var och en för sig, att göra sina spel.

Den som vill kan följa projekten på sociala medier som Facebook, Twitter och YouTube.

www.stugan.com


Ny ansökningssida

2015-03-31

Vi har idag smyglanserat en ny ansökningssida. Du som sökande kan där enkelt ladda upp dina arbetsprover istället för att behöva skicka oss dom via snigelpost, och det gör även hantering av din ansökan snabbare. Du kan redan idag skapa ett konto och påbörja din ansökan, även om du inte anser dig vara helt färdig ännu.

Om du redan har skapat en ansökan i det "gamla" ansökningssystemet får du ändå gärna skapa ett konto på den nya ansökningssidan. Om du dock inte gör detta kommer vi förvänta oss att få dina arbetsprover via post.

Vi rekommenderar alltså dig som söker att gå över till det nya ansökningssystemet - men det är inte ett krav. Det bör dock vara avsevärt mycket smidigare för dig!


Företagsbesök

2014-08-29

Förra veckan fick vi besök av Jens Andersson och Mattias Snygg från Collecting Smiles.

De berättade om sitt nuvarande projekt Mokumana och även om sina tidigare erfarenheter från jobben på Lucas Arts och Starbreeze. Våra studenter fick även chans att träffa dom individuellt efter genomgången.


Looking for PlaygroundSquad UK?
uk.playgroundsquad.com

YH - Utbildning inom yrkeshgskolan

Dataspelsbranschen

Nyhetsarkiv
info@playgroundsquad.com | +46 (0)23 298 55