top of page

Samarbeta med PSQ

Är ni en spelstudio som behöver fylla praktikplatser, eller vill ni samarbeta med PlaygroundSquad på något sätt?

mixade bilder border.png

PSQ är en Yrkeshögskoleutbildning

Det innebär att utbildningen ska leda till anställning eller att studenten startar eget företag efter avslutade studier. Därför behöver våra elever ha en nära relation till arbetsmarknaden.

 

Och det är där NI kommer in!

Info om PSQ:s LIA-period:

Syftet med LIA (Lärande i Arbete) är att ge studenten en inblick i spelbranschens yrkesroll. Studenten ska kunna använda sina kunskaper från utbildningen i den arbetsprocess som används på ett företag inom spelindustrin.

 

LIA-periodens syfte är också att studenten ska ges möjlighet att få anställning efter praktikperioden, därför har studenterna på PlaygroundSquad sin praktikperiod i slutet av utbildningen för att övergången till anställning ska vara så smidig som möjlig.

När är LIA-perioden?

20/11 2023 – 14/6 2024

Period 1: 20/11 2023 – 23/2 2024

Period 2: 26/2 2024 – 14/6 2024

Hälsa på oss
när det passar er!

Vi kommer anordna en företagsvecka, vecka 16 2023 (17 - 21 april) där ni är varmt välkomna att ta chansen att träffa våra studenter på plats i Falun. Självklart är ni välkomna att hälsa på oss när det passar er också så klart!

Vilken talang behöver du?

Liberosis - Game Project.png

DESIGN

fc6ce6_15a98b59f27c43b389a3b4c118a0ef51_mv2.png

PROGRAMMERING

Våra Game Artist får lära sig kärnkunskaperna inom spelgrafik under 2 år. Det gäller grunderna i 3D-modellering, texturering, konceptutveckling, animation och mycket mer. Under utbildningen får studenterna dessutom stor frihet i att utforma egna uppdrag.

 

I slutet av termin 1, 2 & 3 visar studenterna upp deras nya kunskaper och färdigheter i större spelprojekt som skapas tillsammans med designer och spelprogrammerare.

Game Designers på PSQ lär sig de grundläggande principerna i att ta fram koncept och idéer för spel samt praktiskt lärande med implementering och spelskapande. för att sedan avsluta med praktiskt utförande och avancerad teori. Våra speldesigners lär sig projektledning och leder alla presentationer i och med spelprojekten.

 

Studenterna arbetar med script och spelredigeringsprogram (Unity, Unreal etc.) som verktyg för att skapa spelupplevelser.

Läroplanen för Game Programmers ger ett brett kunskapsområde med utrymme för specialkunskaper. Utbildningen innehåller tre kurser inom spelutveckling som fokuserar på programmering inom C++. Efter varje kurs får studenterna använda sina kunskaper i ett spelprojekt.

 

Studenterna lär sig rendering samt får kunskaper inom AI, Game Physics, Networking, och mycket mer. Utbildningen innehåller mycket praktiskt lärande där studenten uppmuntras att arbeta mot egna mål.

Inriktningar
D Kursplan
P Kursplan
A Kursplan
IMG_0227_sv.original.jpg

Åsa Wilson,
Chief People Officer

AVALANCHE STUDIOS

"PlaygroundSquad är en av våra viktigaste och värdefullaste källor när det kommer till att ge spelbranschen nya talanger."

ImageN.jpg

Nicole Åkerlid,
HR Administrator

MACHINE GAMES

"PSQ är en av Sveriges ledande skolor när det kommer till att utbilda framtidens anställda för spelindustrin. PSQ är en tillförlitlig källa till kunskap och vi är glada att samarbeta med dem."

Unikt samarbete med SONY PlayStation® First


PlaygroundSquad är stolt över att vara en del av SCEE:s akademiska utvecklingsprogram. Detta ger nämligen våra studenter en exklusiv tillgång till Sony’s utbud av utvecklings-kit för PlayStation®.

_DSC0077_edited.jpg

Ledningsgruppen

I vår rådgivande ledning sitter experter från spelbranschen och hjälper oss med guidning och kompetens för att anpassa våra läroplaner efter vad marknaden vill ha och vad spelindustrin behöver.

PSQ-ledningsgrupp-1x1_Rityta 1 kopia 2.png
PSQ-ledningsgrupp-1x1_Rityta 1 kopia.png
PSQ-ledningsgrupp-1x1_Rityta 1 kopia 6.png
PSQ-ledningsgrupp-1x1_Rityta 1 kopia 7.png
PSQ-ledningsgrupp-1x1_Rityta 1 kopia 4.png
PSQ-ledningsgrupp-1x1_Rityta 1 kopia 3.png
PSQ-ledningsgrupp-1x1_Rityta 1 kopia 9.png
PSQ-ledningsgrupp-1x1_Rityta 1 kopia 5.png
PSQ-ledningsgrupp-1x1_Rityta 1 kopia 8.png

Vill du veta mer?

Kontakta Patrik Hillerström, 

PlaygroundSquad Business Partnership Manager:

patrik@tension.se

+46 (0)70 -33 99 554

Larare_patrik_mocap02.jpg
bottom of page