top of page
Animated cottage at night time, created by PSQ Game Artist student, Kim Eklund

LEDNINGEN

I vår rådgivande ledning sitter experter från spelbranschen och hjälper oss med guidning och kompetens för att anpassa våra läroplaner efter vad marknaden vill ha och vad spelindustrin behöver.

Den rådgivande ledningen betyder mycket för PSQ då de representerar spelindustrin och det är det smidigaste (och viktigaste!) sättet för företag och anställda att förklara behovet från branschen. På det här sättet kan utbildningarna formas så att rätt studenter antas till skolan, och sedan kommer ut i arbete. Utöver den strategiska rollen som ledningen har beslutar de om en student får bli antagen till PSQ och de godkänner även deras examen.

Medlemmar

 

Ledningen består av experter från ledande företag i spelbranschen. Då PSQ är en kvalificerad Yrkeshögskoleutbildning sitter även Högskolan i Dalarna med i ledningen.

Dalarna Science Park logo

Dalarna Science Park

Dalarna Science Park är en innovationsarena som stödjer utveckling av människor och företag med tillväxtambitioner. Dalarna Science Park har arbetat med innovation och entreprenörskap sedan 1987.

Amplifier Game Invest

Amplifier investerar i spelstudior, utvecklare och deras design för att stödja dem i att bli kreativa och ekonomiskt framgångsrika genom att producera fantastiska spelupplevelser. Deras mål är att skapa det mest attraktiva hemmet för passionerade spelutvecklare och deras studior, och stärka deras ambitioner och kreativitet för hållbar, långsiktig framgång.

amplifier_black_70x.png
Machine Games logo

Machine Games

MachineGames grundades 2009 av tidigare grundare av Starbreeze Studios. Machine Games finns i Uppsala, Sverige, och består av en erfaren grupp utvecklare som är kända för sina berättelsedrivna spel.

Megafront

Megafront är återförsäljare för blandat Autodesk, Pixar, Adobe och andra mjukvaror för VFX-produktioner. Megafront grundades 1999 och har kunder som Fast Travel Games, Important Looking Pirates & Goodbye Kansas.

Megafront Logo
King studio logo

King

King grundades 2003 och har skapat över 200 titlar för mobilvärlden som Candy Crush, Farm Heroes, Pet Rescue och Bubble Witch. King har 272 miljoner månatliga aktiva användare (från 2019 Q1) på webb-, sociala och mobila plattformar.

The Gang

The Gang är en spelstudio med fokus på Metaverse. De är specialiserade på att skapa och lansera skräddarsydda spel och uppslukande digitala upplevelser för världens största och mest innovativa varumärken, med expertis inom titlar som Fortnite, Roblox, med mera. Sedan de grundades 2019 har de byggt fler spel upplevelser inom Metaverse än något annat företag.

64e5e0b55951ea488bc5fff8_the-gang_logo_black.png

EA DICE

DICE logo

DICE grundades 1992 och skapade då Pinball Dreams, i dag är DICE en av världens största spelstudios och har skapat titlar som Battlefield, Star Wars Battlefront och Mirror's Edge. DICE huvudkontor är beläget på södermalm i Stockholm.

Dimfrost Studios

Allt började när fyra universitetsstudenter hade en dröm om att skapa sin egen spelstudio. Från och med 2017 som ett litet, men passionerat team, släppte dem sitt första spel "A Writer and His Daughter" samma år. Sedan dess har de släppt sin andra titel "Bramble: The Mountain King".

DimfrostLogga02-svart.png
ecslogo_black_notext.png

Eat Create Sleep

Eat Create Sleep är en spelstudio belägen i Visby, Gotland. Deras fokus ligger på innovativa spelupplevelser med mycket hjärta och meningsfulla teman. Studion ställer svåra frågeställningar med sina spel och låter spelaren utforska svaren.

Falu Kommun

Falun är kommunen som ligger i hjärtat av Dalarna och blev utsedd till Årets Kulturkommun 2015 av Vision. Falun är en levande stadskärna med mer än 200 affärer, två gallerior, caféer, restauranger och härliga uteserveringar.

Falu kommun logo
PSQ students hanging out, snacking

Studenternas inflytande

Varje grupp på PSQ har en studentrepresentant med en plats i ledningen som representerar studenterna och för fram deras åsikter till ledningen.

bottom of page