top of page
Animated cottage at night time, created by PSQ Game Artist student, Kim Eklund

LEDNINGEN

I vår rådgivande ledning sitter experter från spelbranschen och hjälper oss med guidning och kompetens för att anpassa våra läroplaner efter vad marknaden vill ha och vad spelindustrin behöver.

Den rådgivande ledningen betyder mycket för PSQ då de representerar spelindustrin och det är det smidigaste (och viktigaste!) sättet för företag och anställda att förklara behovet från branschen. På det här sättet kan utbildningarna formas så att rätt studenter antas till skolan, och sedan kommer ut i arbete. Utöver den strategiska rollen som ledningen har beslutar de om en student får bli antagen till PSQ och de godkänner även deras examen.

Medlemmar

 

Ledningen består av experter från ledande företag i spelbranschen. Då PSQ är en Kvalificerad Yrkeshögskoleutbildning sitter även Högskolan i Dalarna med i ledningen.

Dalarna Science Park logo

Dalarna Science Park är en innovationsarena som stödjer utveckling av människor och företag med tillväxtambitioner. Dalarna Science Park har arbetat med innovation och entreprenörskap sedan 1987.

ROVIO Logo

Rovio Entertainment Ltd. grundades 2003 och har sin bas i Esbo, Finland. Företaget är mest känt som utvecklare av spelet Angry Birds.

Machine Games logo

MachineGames grundades 2009 av tidigare grundare av Starbreeze Studios. Machine Games finns i Uppsala, Sverige, och består av en erfaren grupp utvecklare som är kända för sina berättelsedrivna spel.

Megafront Logo

Megafront är återförsäljare för blandat Autodesk, Pixar, Adobe och andra mjukvaror för VFX-produktioner. Megafront grundades 1999 och har kunder som Fast Travel Games, Important Looking Pirates & Goodbye Kansas.

King studio logo

King grundades 2003 och har skapat över 200 titlar för mobilvärlden som Candy Crush, Farm Heroes, Pet Rescue och Bubble Witch. King har 272 miljoner månatliga aktiva användare (från 2019 Q1) på webb-, sociala och mobila plattformar.

Avalanche studios logo

Avalanche Studios är en oberoende AAA-utvecklare som fokuserar på att skapa stora open world-spel som är fyllda av spännande och explosiva spelupplevelser. Avalanche Studios grundades i Stockholm 2003 och är känd för sina titlar som Just Cause, Mad Max & The Hunter.

DICE logo

DICE grundades 1992 och skapade då Pinball Dreams, i dag är DICE en av världens största spelstudios och har skapat titlar som Battlefield, Star Wars Battlefront och Mirror's Edge. DICE huvudkontor är beläget på södermalm i Stockholm.

Goodbye Kansas Studios logo

Goodbye Kansas Studios erbjuder omfattande erfarenhet och expertis inom VFX, CGI, Motion Capture och animeringar för TV, filmer, trailers för spel och reklamfilmer. De erbjuder även samarbete med spelutvecklare, finansieringsstöd samt hjälp med kreativt, tekniskt och affärsmässigt idébollande.

Högskolan Dalarna logo

Högskolan Dalarna bildades 1977 och har cirka 15 000 studenter och 800 anställda. Högskolan erbjuder över 60 olika program och ca 1 200 kurser. Deras två campus-områden i Falun och Borlänge erbjuder en stor bredd utbildningar och har ett utbud är anpassat till den breda arbetsmarknaden.

Falu kommun logo

Falun är kommunen som ligger i hjärtat av Dalarna och blev utsedd till Årets Kulturkommun 2015 av Vision. „„Falun är en levande stadskärna med mer än 200 affärer, två gallerior, caféer, restauranger och härliga uteserveringar.

PSQ students hanging out, snacking

Studenternas inflytande

Varje grupp på PSQ har en studentrepresentant med en plats i ledningen som representerar studenterna och för fram deras åsikter till ledningen.

bottom of page