top of page

PlayStation® First

PlaygroundSquad är stolt över att vara en del av SCEE:s akademiska utvecklingsprogram. Detta ger nämligen våra studenter en exklusiv tillgång till Sony’s utbud av utvecklings-kit för PlayStation®.

PlayStation controller with blue light on a table.
Handheld PlayStation controller.

Funktioner

Vad är PlayStation First?

PlayStation First är ett akademiskt utbildningsprogram skapat av Sony med syftet att upprätta ett nätverk av utbildningar som i sin tur kan producera nya talanger för Sonys plattformar. 
 
Genom att kombinera de bästa spelutvecklingskurserna med praktiskt arbete så får våra studenter på PlaygroundSquad alla förutsättningar att bli attraktiva utvecklingsstjärnor för PlayStation i framtiden.
 
PlaygroundSquad var den allra första institutionen som fick äran att samarbeta med PlayStation First 2012, och vi har varit glada och stolta över att få arbeta med den senaste och bästa Sony-tekniken sedan dess.

Utvecklingsverktyg

Som student på PSQ får du tillgång till samma utvecklings-kit och hårdvara från Sony som används av professionella studios i spelbranschen. Detta har gjort det möjligt för våra studenter att, genom åren, utveckla sina spelprojekt till plattformar som:  • PlayStation®4

  • PlayStation®3

  • PlayStation®Vita

  • PlayStation®Portable

Fördelar

Genom att du får arbeta med PlayStation-hårdvara kan du bättre förbereda dig för arbete med branschstandard-verktyg redan före din första praktik. Det gör dig attraktiv på marknaden och din framtid blir väldigt ljus i det avseendet. Praktisk erfarenhet väger väldigt tungt på jobbmarknaden!

Här är några spel, skapade av våra studenter, som blivit publicerade på PlayStation Store: 

 

  • Ambassador Kane (PS4)

bottom of page