top of page
The yellow PSQ triangle on a black surface

OM OSS

SKOLAN

PlaygroundSquad är en Yrkeshögskola (YH), utsedd av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH).

PlaygroundSquad styrs mycket av hur arbetsmarknaden ser ut och vad som behövs i nuläget. Vårt mål är att få studenterna ut i arbete så snart som möjligt. Det som utgör våra utbildningars läroplaner styrs av spelbranschens behov samt av vår styrelse, vilket säkerställer att eleverna är utrustade med rätt kunskaper för att få en anställning så snart som möjligt efter examen. 

Utbildningen omfattar 450 YH-poäng, och efter utbildningen får du en Yrkeshögskoleexamen.

The PSQ dining/gathering room
A PSQ student playing a game

VÅRA UTBILDNINGAR

Våra tre utbildningar, Game ArtistGame Designer och Game Programmer täcker de flesta yrkesbehoven och postitionerna i spelbranschen. Detta gör det möjligt för studenterna att samarbeta under de tre spelprojekt som äger rum under utbildningens två år som påminner väldigt mycket om hur en faktiskt spelproduktion ser ut. 

SÅ ARBETAR VI

Praktiskt lärande är viktigt för oss. Därför är vi praktiska i allt vi gör och jobbar efter en ”learning by doing”-metod. Vi driver studenternas kunskap och erfarenhet framåt genom att kontinuerligt flytta lärandet från teori till praktiskt arbete. I och med det får du som student snabbt använda dina nya kunskaper så snart du lärt dig dem.  

Våra lärare finns alltid tillgängliga för att hjälpa och ge råd till våra studenter samt dela med sig av sin kunskap från tidigare arbeten inom spelbranschen. Lärarna finns alltid tillgängliga för studenterna i huset. Vi tror på att kontinuerlig feedback är avgörande för att studenternas kunskap ska blomstra, men vi vet också att oväntade saker lätt händer – därför finns vi alltid till hands på ett smidigt sätt för våra studenter.

A PSQ student working on his computer

Vår styrelse

Värdefull kunskap & expertis från branschen

The Avalanche Studios logo
The logo of Dalarna University
The logo of DICE EA
The logo of Falun Kommun
The logo of Goodbye Kansas Studios
The logo of King AB
The logo of MACHINE GAMES AB
The logo of Megafront AB
The logo of Rovio
The logo of Dalarna Science Park
The computer halls with the students desks

PSQ's lokaler

PlaygroundSquad har öppet 24/7 (med undantag för större högtider och lov) för dem som vill spendera lite extra tid på att förfina sina kunskaper eller spela spel med andra studenter utanför skoltid.

Boende

Som student på PSQ har du möjligheten att ansöka om studentbostad hos Kopparstaden, Faluns kommunala bostadsförmedlare.

När du har blivit antagen till en utbildning hos PlaygroundSquad har du möjlighet att ansöka om studentbostad hos Kopparstaden  Där kan du bo för en billig peng under tiden som du pluggar hos oss. Där kan du hyra både möblerad och omöblerade lägenheter.

Vi rekommenderar dig dock att redan under ansökningstiden att ställa dig i bostadskö för att samla poäng. Detta förbättrar dina möjligheter att få en lägenhet du faktiskt vill ha och tycker om.

För mer information, besök Kopparstadens studentportal.

A pixel version of the PSQ house
bottom of page