top of page
PSQ students on Internship

PRAKTIK

Alla elever på PlaygroundSquad får göra en praktikperiod på sex månader hos en spelstudio där studenterna får detaljerna och de bästa tipsen inom spelutveckling från proffsen.

Praktikplatsen kan vara i Sverige, eller utomlands. På plats kommer du att bli en del av ett utvecklingsteam där du får arbeta med levande spelprojekt. Du kommer få tillämpa de färdigheter du fått och lärt dig under utbildningens gång och dessutom få uppleva och se professionell spelutveckling på riktigt nära håll.

PSQ students on Internship

Kickstarta din karriär

Via de teoretiska kurserna på PSQ lär du dig färdigheter och teoretisk kunskap samtidigt som spelprojekten lär dig att samarbeta och sätter dina kunskaper på prov, men det är under din praktik som den verkliga magin sker. Som praktikant får du smaka på hur spelutveckling ter sig i professionell miljö, vilket också blir den slutliga övergången för dig att gå från student till professionell spelutvecklare.
 
Din praktik är ett viktigt steg för din karriär. Många får anställning efter sin praktikplats och stannar på studion efter examen. Andra studenter använder sina nya kompetenser och kontakter för att hitta ett jobb bland alla de spelbolag som finns hemma i Sverige. Över 80 procent av våra studenter har anställning sex månader efter sin examen hos PlaygroundSquad. 

Frihet att välja

Inför praktiken hjälper vi på PlaygroundSquad till att underlätta kontakten mellan studenterna och branschen, men det är upp till studenten själv att forma sin framtida karriär. 
 
Under din utbildning ges du möjlighet och utrymme att fokusera på de kompetenser som du vill bygga din karriär på. Utifrån det kan du sedan skapa den ultimata arbetsportföljen där du visar upp ditt personliga varumärke. Genom att du nischar in dig på ditt speciella område kan du visa upp rätt stil, färdighet och känsla i din arbetsportfölj. I och med det är chansen stor att du landar en praktikplats på en spelstudio du bara vågat drömma om.

_DSC0110.jpg
bottom of page