top of page
PSQ students on Internship

PRAKTIK

Alla studenter på PlaygroundSquad får göra en praktikperiod på en spelstudio. Där får du detaljerna och de bästa tipsen inom spelutveckling från riktiga proffs.

Praktikplatsen kan vara i Sverige, eller utomlands. På plats kommer du att bli en del av ett dev-team där du får arbeta med riktiga titlar och spelprojekt. Du kommer få tillämpa de färdigheter du fått och lärt dig under utbildningens gång och dessutom få uppleva och se professionell spelutveckling på riktigt nära håll.

PSQ students on Internship

Kickstarta din karriär

Via de teoretiska kurserna på PSQ lär du dig färdigheter och teoretisk kunskap samtidigt som spelprojekten lär dig att samarbeta och sätter dina kunskaper på prov. Det är dock under din praktik som den verkliga magin sker! Som praktikant får du smaka på hur spelutveckling ter sig i professionell miljö. Det blir också den slutliga övergången för dig att gå från student till professionell spelutvecklare. Spännande, va?
 
Din praktik är ett viktigt steg för din karriär. Många får anställning efter sin praktikplats och stannar på studion efter examen. Andra studenter använder sina nya kompetenser och kontakter för att hitta ett jobb bland alla de spelbolag som finns. Över 86 procent av våra studenter har anställning sex månader efter sin examen på PlaygroundSquad. 

Frihet att välja

Inför praktiken hjälper vi på PlaygroundSquad till att underlätta kontakten mellan dig och branschen, men det är upp till dig själv att forma din framtida karriär. 
 
Under din utbildning ges du möjlighet och utrymme att fokusera på de kompetenser som du vill bygga din karriär på. Utifrån det kan du sedan skapa den ultimata arbetsportföljen där du visar upp ditt personliga varumärke.

Genom att du nischar in dig på ditt speciella område kan du visa upp rätt stil, färdighet och känsla i din arbetsportfölj. I och med det är chansen stor att du landar en praktikplats på en spelstudio du tidigare bara vågat drömma om.

_DSC0110.jpg
bottom of page