top of page
Landsida_barabild.png

För tjejer, icke-binära & transpersoner
Mellan 13 & 17 år

Hallå! Vi har tänkt mycket på hur skevt det är att spelindustrin är så mansdominerad. Vi vet ju att det inte bara är killar som gillar spel. Statistiken visar att endast 26,5% av de som söker till PSQ definierar sig som något annat än man/kille, och då ligger vi tydligen i framkant. Representationen hos utbildningar och spelföretag runtom i världen ser mycket sämre ut. Den trenden vill vi försöka bryta!

 

Därför är vi glada att kunna erbjuda ett kollo för dig som kanske missat att vi finns, inte vågat sig hit eller av någon annan anledning inte sett det som en möjlighet att skapa spelen du älskar att spela? Oavsett anledning är du som tjej, transperson eller icke-binär välkommen till vårt kollo, fylld med spelutveckling, snack, häng, inspiration och såklart: SPEL!

SPONSORED BY:

JennyBrusk.jpg

För att kunna förändra könsfördelningen i spelbranschen behöver vi arbeta långsiktigt, vilket innebär att inspirera tjejer, trans- och icke-binära personer till att bli spelutvecklare redan i tidiga åldrar.

PSQ:s SPELKOLLO är ett bra exempel på initiativ som gör just detta genom att erbjuda dessa ungdomar ett tryggt rum för att testa på spelutveckling och träffa positiva förebilder.

JENNY BRUSK

Innovationschef och grundare av DONNA

Omnämnda i Spelutvecklarindex 2023

Vårt kollo är omnämnt som en jämställdhetssatsning i Dataspelsbranschens Spelutvecklarindex 2023, det är vi jättestolta och glada för! 

Vill du vara med på vårt kollo?

Fyll i vår intresseanmälan så hör vi av oss när det närmar sig!

Tack för din anmälan, vi hör av oss till dig!

carolina-elvelin-highresscreenshot00103-copy (1)_edited.jpg

Stötta vårt kollo!

Möjliggör fler unga att upptäcka spelindustrin och stötta vår jämställdhetssatsning. Tillsammans gör vi spelbranschen mer inkluderande.

bottom of page