Spelprojekt i utbildningen

En efterlängtad del i utbildningen är när ett spelprojekt vankas på PlaygroundSquad. Under din utbildning på PSQ får du göra tre spelprojekt där du lär dig grunderna i att arbeta i en produktionsgrupp med olika roller.

Spelprojekten är en av höjdpunkterna i PlaygroundSquads läroplan för de olika utbildningarna. Eleverna är indelade i grupper där leveldesigners, spelgrafiker och spelprogrammerare samarbetar för att utveckla egna spel. Varje projektgrupp har en handledare som hjälper eleverna i planering och utveckling, men på PlaygroundSquad tror vi mycket på självständigt arbete hos eleverna och ger dem därför mycket utrymme att fritt arbeta med sitt spel.

Se alla spelprojekt av våra studenter här.

Blade_Bombers_20170518095850.original.jp
project-149-gallery-9.original_FVaLrul.j

Bakgrund

Du får skapa tre spel under din utbildning på PlaygroundSquad - två under ditt första år och ett under ditt andra år. Genom att vi blandar teoretiska kurser med praktiskt lärande ser vi till att du kontinuerligt lär dig nya saker samtidigt som dina kunskaper ständigt förnyas och drivs vidare.


I och med spelprojekten introduceras du även för mer avancerade begrepp inom ditt specialämne som du sedan har bra användning av ute i arbetslivet. 

Processen

med spelprojekten på PlaygroundSquad

Inledning

När ett spelprojekt drar igång delas studenterna in i grupper där alla discipliner blandas: Game Artists, Game Designers och Game Programmers. Studenterna från Designer-utbildningarna börjar med att ta fram ett antal spelkoncept som varje grupp sedan tillsammans enas om vilket de vill utveckla.

Varje grupp delges också en utvecklingsplattform som spelet ska utvecklas till, och tack vare PSQ’s unika medlemskap i PlayStation First får våra studenter den exklusiva möjligheten att arbeta på Sony-plattformar till PlayStation 4 redan i deras skolprojekt.

PlaygroundSquad Showreel

Se vad våra studenter skapat