top of page

PSQ NEWS

  • Skribentens bildEmma

Få exklusiv tillgång till Playstation hos PSQPlayStation First 

För över 10 år sedan fick PlaygroundSquad ett godkännande av Sony att klassas som "Playstation First"-utbildning. Det är ett certifikat som innebär att studenter på PSQ får fri tillgång till dev-kits från Playstation. Det betyder att under sin utbildning på PSQ får våra studenter en unik chans att skapa, utveckla och forma spel och spelidéer på Playstations utvecklings-kit och software. 


Unikt i Sverige

PlaygroundSquad är ensam skola i Sverige att ha detta certifikat från Playstation på denna nivå. Att vara godkänd som Playstation First innebär även att PSQ är ensam YH-utbildning (yrkeshögskola) i världen att kunna erbjuda sina studenter en sådan unik möjlighet i sin utbildning. 


"Att vara certifierad innebär att vi har en slags godkänshetpsstämpel från Sony att låta våra studenter, i ett tidigt skede, få använda och utbilda sig inom Playstations konsoler och program. Våra elever får utveckla spel för Playstation Store, det hittar du ingen annanstans i Sverige - eller världen - på den här nivån", säger Magnus Björkman, PSQ:s grundare. 

Att studera på PlaygroundSquad ger dig, som student, chansen att kunna ta ditt spelkoncept till Playstation Store - under tiden som du är student. I och med Playstation First-certifieringen som PSQ har kan studenternas spelprojekt lanseras till Playstation Store då spelen redan är utvecklade för plattformen. 

Ruckus Rumble är ett av de spel, skapat av studenter på PSQ, som har publicerats till Playstation Store.
PlaygroundSquad var den allra första institutionen som fick äran att samarbeta med PlayStation First, och vi har varit glada och stolta över att få arbeta med den senaste och bästa tekniken från Sony sedan dess.

Fördelar i din karriär

Som PSQ-student får du samma tillgång till utvecklings-kit och program från Sony som används av de största spelstudios i spelbranschen. Detta har gjort det möjligt för våra studenter att utveckla spelprojekt till plattformar som PS4, PS3, PSVita & PSP.

Och genom att våra studenter arbetar med PlayStation redan tidigt i utbildningen ger det dem bättre förutsättningar på arbetsmarknaden, och de blir unika


"Våra studenter blir inte en i mängden, bara. Våra studenter har redan erfarenhet av praktiskt arbete och sitter på värdefull kunskap och kreativ kompetens om ett branschverktyg som väger tungt på jobbmarknaden i dag. Här får våra studenter full tillgång till konsoler, dev-kits m.m. direkt från PlayStation", säger Magnus Björkman. 


Redan före din första praktik kan du få chansen, på PlaygroundSquad, att utveckla spel till PlayStation Store.


Ta chansen och bli unik, du också. 


23 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Σχόλια


bottom of page